Voetbal

Van Gaal staat voor derde termijn als bondscoach van Oranje

21 juli 2021 22:40 Aangepast: 21 juli 2021 23:12

Louis van Gaal staat voor zijn derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. De Telegraaf meldt dat de 69-jarige oefenmeester nagenoeg akkoord is over een contract dat na het WK van eind volgend jaar in Qatar afloopt.

Aan RTL Nieuws wil de KNVB dit niet bevestigen. 

De KNVB wil nog niet bevestigen dat ze alle eisen van Van Gaal hebben ingewilligd. De oud-trainer van Ajax, Barcelona, AZ , Bayern München en Manchester United wil dat Danny Blind en Henk Fraser hem gaan assisteren. Fraser mag van hem ook hoofdtrainer van Sparta blijven. Van Gaal heeft ook altijd prettig samengewerkt met keeperstrainer Frans Hoek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gaal denkt na over derde termijn bij Oranje: 'Geschiedenis herhaalt zich'

Van Gaal stond na het mislukte EK van Oranje vorige maand bovenaan het lijstje van de KNVB om de vertrokken Frank de Boer op te volgen. Directeur topsport Nico-Jan Hoogma van de nationale voetbalbond vertelde dat hij op zoek was naar een 'echte baas en leider.' Samen met directeur betaald voetbal Eric Gudde ging hij op bezoek bij Van Gaal in zijn tweede huis in Portugal. Tijdens dat gesprek werd al snel duidelijk dat Van Gaal onder voorwaarden terug wilde keren bij Oranje.

Derde op WK 2014

Hij slaagde er als bondscoach niet in om het Nederlands elftal naar het WK van 2002 in Zuid-Korea en Portugal te loodsen. Onder zijn leiding eindigde Oranje als derde op het WK van 2014 in Brazilië. Van Gaal was vorig jaar beschikbaar om de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman bij het Nederlands elftal op te volgen. De KNVB zocht geen contact met hem en koos uiteindelijk voor De Boer. Hij is nu alsnog bereid om bij Oranje terug te keren.

Van Gaal werd in 2016 ontslagen als hoofdtrainer van Manchester United. Sindsdien genoot hij naar eigen zeggen van zijn pensioen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KNVB ziet in Van Gaal ideale bondscoach voor Oranje

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore