Minder salaris

Spaanse media: Messi tekent nieuw contract tot 2026 bij Barcelona

14 juli 2021 17:11 Aangepast: 14 juli 2021 17:17

Lionel Messi blijft bij FC Barcelona. Hij tekent bij de Spaanse club een nieuw contract voor vijf jaar, melden verschillende Spaanse media. Volgens de Catalaanse sportkrant L'Esportiu levert de Argentijnse aanvaller, wiens contract deze zomer afliep, de helft van zijn salaris in.

Volgens de sportzender Cuatro tekent Messi zelfs een contract voor tien jaar tegen een lager salaris. Plan is dan dat Messi nog twee jaar bij Barcelona speelt, vervolgens enkele jaren aan een club in de Amerikaanse competitie MLS wordt uitgeleend om ten slotte na zijn actieve carrière als ambassadeur voor Barcelona verder te gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Slechtste club ter wereld' doet Messi ludiek contractvoorstel

Messi (34) speelt al zijn hele carrière bij Barcelona, hij won er tientallen prijzen en scoorde 672 keer in 778 wedstrijden. Trainer Ronald Koeman van Barcelona zal blij zijn als Messi tekent en hij de komende jaren over de vedette kan beschikken. Hij had eerder gezegd er alles aan te willen doen om de stervoetballer voor Barcelona te behouden.

Enorm salaris

Het was onzeker of Barcelona Messi wel kon behouden vanwege zijn enorme salaris van meer dan 100 miljoen euro per jaar dat hij bij zijn vorige vierjarige contract uit 2017 ontving. De club verkeert in grote financiële nood. Het heeft een schuld van honderden miljoenen euro's.

Barcelona moet deze zomer veel spelers verkopen om Messi een nieuwe verbintenis te kunnen geven. In de huidige financiële situatie mocht de club de Argentijnse vedette geen lucratief contract geven van La Liga, de organisator van de Spaanse voetbalcompetitie.

Grote prijs

Messi haalde afgelopen weekend eindelijk zijn eerste grote prijs met Argentinië binnen. Na drie eerder verloren finales was het nu wel raak in de Copa América. In de eindstrijd van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap in het stadion Maracanã van Rio de Janeiro werd thuisland Brazilië met 1-0 verslagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zichtbaar ontroerde Messi: God heeft dit succes voor mij bewaard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore