4-jarig contract

Berghuis maakt gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax

12 juli 2021 09:11 Aangepast: 12 juli 2021 10:11
Steven Berghuis Beeld © ANP

Steven Berghuis verhuist van Feyenoord naar Ajax. De 29-jarige international van Oranje gaat volgens zijn management een contract voor vier jaar ondertekenen in Amsterdam.

Ajax betaalt volgens De Telegraaf een bedrag dat via bonussen kan oplopen tot maximaal 5,5 miljoen euro. De clubs hebben de details van de overeenkomst vooralsnog niet bevestigd.

Het contract van Berghuis bij Feyenoord liep nog één jaar door. De verbintenis zou een gelimiteerde afkoopsom van 4 miljoen euro bevatten. Feyenoord bestreed echter dat Berghuis voor dat bedrag zou mogen vertrekken. Om een arbitragezaak te voorkomen, besloot Ajax wat meer te betalen.

Landstitel met Feyenoord

In het verleden stapten onder anderen Henk Groot, Arnold Scholten en Jan Everse rechtstreeks over van Feyenoord naar Ajax. Transfers tussen de twee aartsrivalen liggen doorgaans gevoelig bij de achterban.

Berghuis speelde vijf jaar voor Feyenoord. De vleugelspits kwam in het seizoen 2016-2017 als huurling van Watford naar De Kuip. Berghuis pakte met Feyenoord in zijn eerste seizoen de landstitel. De Rotterdamse club nam hem daarna over van Watford. Berghuis verlengde in 2019, ondanks interesse van onder meer PSV, zijn contract met een jaar tot de zomer van 2022.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax is op zoek naar aanvallende versterkingen

De rechtsbuiten maakte in vijf jaar zeventig doelpunten voor Feyenoord in de Eredivisie. In het vanwege het coronavirus afgebroken seizoen 2019-2020 was hij met vijftien treffers de topscorer van de competitie. Afgelopen seizoen maakte Berghuis achttien goals. De nummer 10 van Feyenoord droeg onder trainer Dick Advocaat de aanvoerdersband. Het lukte Feyenoord de afgelopen jaren niet om mee te doen in de strijd om de landstitel. Berghuis won met de club wel de KNVB-beker (2018) en twee keer de Johan Cruijff Schaal (2017 en 2018).

Pikante transfer

De nieuwe Feyenoord-trainer Arne Slot sprak de afgelopen weken regelmatig de hoop uit dat Berghuis in Rotterdam zou blijven. De international ontbrak op het trainingskamp in Oostenrijk omdat hij wat langer vakantie had. Berghuis hoefde zich pas later op de club te melden omdat hij met Oranje meedeed aan het EK. De 28-voudig international (twee doelpunten) moest het op het EK doen met twee invalbeurten, onder meer in het verloren duel met Tsjechië in de achtste finales (0-2).

Trainer Erik ten Hag van Ajax zei afgelopen week op zoek te zijn naar aanvallende versterking. De landskampioen was toen al een tijdje bezig om Berghuis los te weken bij Feyenoord. Naar verwachting komt de pikante transfer op korte termijn helemaal rond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore