Ga naar de inhoud
Voetbal

Wiegman verlangt flexibiliteit van voetbalsters op Spelen

Flexibel zijn, daar draait het op de Olympische Spelen van Tokio om volgens bondscoach Sarina Wiegman van de Nederlandse voetbalsters. Als eerste ploeg arriveerde Oranje deze week in Japan. "We zullen ons op deze Spelen steeds moeten aanpassen aan de situaties die ontstaan", zegt Wiegman vanuit Kamogawa, een stad aan de Japanse kust op zo'n 2 uur rijden van Tokio. "Wat vandaag normaal is, kan morgen weer anders zijn."

Het duurde op het vliegveld vier uur voordat de voetbalsters alle checks hadden doorlopen en het papierwerk was gecontroleerd. En dan viel het volgens Wiegman nog mee. "We hadden gehoord dat het tussen de 3 en 6 uur kon gaan duren. Ach, je doet een spelletje en leest een boek. Je kan je daar wel druk om maken, maar het verandert toch niet."

Met die instelling wil Wiegman haar ploeg door de Spelen heen loodsen. "De Spelen zijn altijd bijzonder, maar deze zijn extra bijzonder vanwege de situatie waarin we zitten. Het vraagt flexibiliteit en wendbaarheid. Maar als je ziet hoe moeilijk het is om deze Spelen door te laten gaan en wat de Japanners allemaal voor elkaar hebben gebokst, dan kunnen we al die maatregelen alleen maar respecteren."

Bron: ANP