Voetbal

Scolari voor vierde keer trainer Braziliaanse voetbalclub Grêmio

08 juli 2021 10:12

Trainer Luiz Felipe Scolari gaat voor de vierde keer aan de slag bij de Braziliaanse voetbalclub Grêmio. De 72-jarige Scolari, die als bondscoach met Brazilië in 2002 de wereldtitel pakte, ondertekende een contract tot eind volgend jaar bij de ploeg uit Porto Alegre. Scolari krijgt de opdracht mee om Grêmio te behoeden voor degradatie.

De tweevoudig landskampioen staat na acht wedstrijden onderaan in de Braziliaanse competitie met slechts 2 punten. Scolari werd in 1987 voor het eerst trainer van Grêmio. Tijdens zijn tweede periode, van 1993 tot 1996, werd de club kampioen en veroverde het ook de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League. In de strijd om de wereldbeker voor clubs legde de ploeg van Scolari het in Tokio na strafschoppen af tegen Ajax.

Na het winnen van het WK 2002 met Brazilië was Scolari ook bondscoach van Portugal en trainer van onder meer Chelsea. Op het WK van 2014 in eigen land fungeerde Scolari weer als bondscoach van de 'Seleção'. Na de historisch zware nederlaag in de halve finales tegen Duitsland (1-7) verloor Brazilië in de strijd om brons ook van Oranje (0-3). Scolari keerde daarna weer even terug bij Grêmio.

De afgelopen jaren werkte hij in China en bij de Braziliaanse clubs Palmeiras en Cruzeiro.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore