Voetbal

Voetbalsters zakken naar vierde plaats op wereldranglijst

25 juni 2021 10:51

De Nederlandse voetbalsters hebben een plek moeten inleveren op de wereldranglijst. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zakte van drie naar vier op de mondiale ranking. Twee maanden geleden was de regerend kampioen van Europa juist gestegen naar de derde plaats, een evenaring van de hoogste positie ooit.

De voetbalsters verloren tijdens de laatste interlandperiode met 1-0 van Italië, maar versloegen Noorwegen daarna in Enschede wel met 7-0. Oranje werd weer gepasseerd door Frankrijk, dat een overwinning boekte op Duitsland en zo de derde plaats overnam. De Amerikaanse voetbalsters zijn al jaren de nummer 1, gevolgd door Duitsland.

De volgende wereldranglijst komt op 20 augustus uit, na de Olympische Spelen. Nederland doet voor het eerst mee aan het olympische voetbaltoernooi voor de vrouwen. De ploeg van Wiegman opent de Spelen op 21 juli tegen Zambia en speelt daarna in de poule tegen Brazilië en China.

De 'Leeuwinnen' spelen voor vertrek naar Japan op 3 juli in Zwolle nog een oefeninterland tegen Zuid-Afrika. Drie dagen later vliegen ze richting het Aziatische land.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore