Voetbal

Voetballer Pröpper keert terug bij PSV

23 juni 2021 21:53

Voetballer Davy Pröpper keert terug bij PSV. De Eindhovense club neemt de 29-jarige middenvelder over van Brighton & Hove Albion uit de Premier League, dat hem in 2017 naar Engeland haalde. Pröpper tekent bij PSV een contract tot 2023.

"Ik heb veel zin in de uitdaging die voor me ligt", laat Pröpper weten. "Ik heb een aantal mooie jaren in Engeland achter de rug, waar ik door weerstand ben gegroeid als speler. In het afgelopen seizoen merkte ik dat ik graag wilde terugkeren naar Nederland. Toen ik de knoop had doorgehakt, was er voor mij maar één optie denkbaar."

Pröpper is na Joël Drommel, André Ramalho, Phillipp Mwene en Marco van Ginkel de vijfde aanwinst van PSV deze zomer. Directeur voetbalzaken John de Jong maakte zich hard voor de komst van de ervaren middenvelder en is blij dat het gelukt is. "Enige tijd geleden hebben we onze interesse naar Davy uitgesproken, ik wist dat hij de wens had om terug te keren naar Nederland. Davy wil graag onderdeel uitmaken van de toekomst van PSV", aldus De Jong.

Pröpper, die al van 2015 tot 2017 bij PSV voetbalde, raakte afgelopen najaar geblesseerd bij Brighton. Na zijn revalidatie kwam de middenvelder nog maar weinig voor in de plannen van coach Graham Potter. Hij speelde in het afgelopen seizoen in slechts zeven competitiewedstrijden.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore