Voetbal

Derde Olympische Spelen voor Japanse voetballer Yoshida

22 juni 2021 15:56

De Japanse voetballer Maya Yoshida kan zich opmaken voor zijn derde deelname aan de Olympische Spelen. De 32-jarige verdediger van Sampdoria, die ook nog voor VVV-Venlo speelde, is opgenomen in de 18-koppige olympische selectie. Hij is een van de drie zogeheten dispensatiespelers die ouder zijn dan 24. De rest van het team moet uit spelers bestaan die jonger zijn.

Yoshida is 107-voudig international en speelde ook al mee op twee WK's. Bij zijn vorige olympische optredens behaalde hij geen medaille met de Japanse ploeg. In Tokio gaat de thuisploeg voor niets minder dan goud, liet bondscoach Hajime Moriyasu weten. "Ik heb spelers gekozen die naar mijn mening ons de beste kans op de olympische titel geven."

De bondscoach heeft zijn hoop ook gevestigd op de 20-jarige Takefusa Kubo van Real Madrid, die kan uitgroeien tot de attractie op de Spelen. Japan begint het olympisch toernooi op 22 juli met een wedstrijd tegen Zuid-Afrika. Frankrijk en Mexico zijn de andere tegenstanders in de poule.

De verdedigers Yuta Nakayama van PEC Zwolle en Ko Itakura van FC Groningen behoren ook tot de olympische selectie van Japan. Ritsu Doan, die door PSV afgelopen seizoen was verhuurd aan de Duitse club Arminia Bielefeld, is eveneens geselecteerd door Moriyasu.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore