Ga naar de inhoud
EK voetbal

Depay laat keuze tussen Malen en Weghorst aan bondscoach

Memphis Depay laat de keuze over wie er naast hem staat in de voorhoede van het Nederlands elftal helemaal aan bondscoach Frank de Boer. De nummer 10 van Oranje speelde in de laatste groepswedstrijd op het EK tegen Noord-Macedonië (3-0) voor het eerst samen met Donyell Malen.

"Het was even zoeken, Donyell en ik hebben niet vaak samen gespeeld. Maar je zag dat als wij de bal veroverden, we zoveel dreiging in de diepte hadden. Dat kwam misschien ook wel door Noord-Macedonië. Maar we hebben elkaar wel een paar keer gevonden", zei Depay over de samenwerking met de PSV'er. "Hij had z'n assist, ik had m'n assist. Het beviel wel."

Drie
Lees ook:
Drie keer winst voor Oranje, maar eigenlijk weten we nog steeds niets

Depay had in de eerste groepswedstrijden tegen Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0) spits Wout Weghorst naast zich staan. De lange Weghorst is een aanspeelpunt, Malen is met zijn snelheid dreigend in de diepte. "Of ik de volgende keer weer met Malen speel? Dat is aan de trainer, daar bemoei ik me niet mee."

Positief

Aanvoerder Georginio Wijnaldum liet zich ook positief uit over Malen en zei dat hij en Depay door de diepgang van de PSV'er meer ruimte krijgen. Depay: "Zeker, ik heb het ook als positief ervaren. Het is een andere manier van aanvallen, denk ik. Met meer snelheid en dreiging in de diepte. Ik ga de diepte in, dan komt hij in de bal. En andersom ook. Dat is een gevaarlijke afwisseling en het is natuurlijk anders dan met Wout. Met Wout hebben we ook onze kwaliteiten. We kunnen hem natuurlijk bedienen, onder meer met voorzetten. Dat is een andere manier van spelen."

Depay merkt dat het vertrouwen bij Oranje groeit. "Ik vind dat we groeien. Dat is belangrijk bij toernooivoetbal. We stralen het ook uit. Ik ben blij met mijn optreden, mijn doelpunt, mijn assist en natuurlijk de teamprestatie. Maar we kunnen nog beter."