Ga naar de inhoud
EK voetbal

UEFA wijst teams op sponsorverplichtingen na 'bottlegate' Ronaldo

De UEFA is er niet blij mee dat spelers de flesjes drank van sponsors uit beeld halen tijdens persconferenties op het EK. De Europese voetbalunie wijst alle teams erop dat ze contractuele verplichtingen hebben. Cristiano Ronaldo lijkt eerder deze week een trend te hebben gezet door twee flesjes Coca-Cola te verwijderen.

De 36-jarige sterspeler zette de cola weg en hield vervolgens een fles water omhoog en zei "water" in het Portugees. Dat werd wereldnieuws en wordt inmiddels 'bottlegate' genoemd.

Ronaldo
Lees ook:
Ronaldo verkiest water boven cola: 'Daar kan geen marketingbudget tegenop'

Zijn actie werd opgevolgd door de Fransman Paul Pogba, na de wedstrijd tegen Duitsland. Hij haalde een flesje bier van Heineken, dat voor hem stond, weg. Pogba, volgens ingewijden praktiserend moslim, lichtte zijn actie niet toe. Toernooidirecteur Martin Kallen heeft minder moeite met de actie van Pogba dan met die van Cristiano Ronaldo. Hij zei begrip te hebben voor spelers die zoiets doen vanwege religieuze redenen.

De Italiaan Manuel Locatelli was de volgende die een voorbeeld nam aan Ronaldo. Hij schoof donderdagavond na de gewonnen wedstrijd tegen Zwitserland demonstratief colaflesjes opzij om plaats te maken voor zijn flesje water.

Geen boetes

De UEFA heeft nog geen maatregelen genomen en noemt eventuele sancties een zaak van de nationale bonden. Kallen is niet van plan om boetes uit te delen aan individuele spelers.

Ronaldo
Lees ook:
Ronaldo en de 'koersval' van Coca-Cola: dit gebeurde er écht