De Boer voor Oranje

Alle deelnemers EK wensen Eriksen sterkte in filmpje: 'Wat liet je ons schrikken'

17 juni 2021 13:03 Aangepast: 17 juni 2021 14:01
De Deense aanvoerder Simon Kjaer troost de vriendin van Christian Eriksen, die kort daarvoor op het veld in elkaar is gezakt Beeld © EPA

Alle landen die meedoen aan het EK voetbal hebben een filmpje opgenomen waarin ze Christian Eriksen sterkte wensen.

Voorzitter Aleksander Ceferin van de Europese voetbalbond UEFA opent de videoboodschap van ruim 7 minuten. Volgens Ceferin laat het incident zien 'hoe fragiel ons leven is'. "De hele voetbalfamilie staat achter je. Blijf sterk!" De EK-scheidsrechters sluiten het filmpje af met de mededeling dat ze een gesigneerd shirt gaan overhandigen aan Eriksen.

Frank de Boer

Namens het Nederlands elftal kwam bondscoach Frank de Boer met een steunbetuiging aan de Deense voetballer, die vorige week tijdens de eerste EK-wedstrijd tegen Finland in Kopenhagen op het veld in elkaar zakte en gereanimeerd moest worden.

"Wat heb je ons laten schrikken", zegt De Boer, onder wie Eriksen doorbrak bij Ajax. "Gelukkig hebben we gehoord dat je aan de betere hand bent. Het enige wat telt, is dat je snel herstelt. We hopen je snel weer te zien op de velden of waar dan ook. Het ga je goed. En weet dat wij er altijd voor je zullen zijn."

Bekijk het filmpje hier:

Jan Vertonghen

Onder anderen de Belgische recordinternational Jan Vertonghen, de Spaanse bondscoach Luis Enrique, de Franse keeper Hugo Lloris, aanvoerder Gareth Bale van Wales, de Duitse verdediger Robin Gosens en doelman Gianluigi Donnarumma van Italië komen in het filmpje voorbij.

"Jongen, wat heb je ons allemaal enorm laten schrikken", zegt Vertonghen, die bij Ajax en Tottenham Hotspur samenspeelde met Eriksen. "Gelukkig heb ik je al even kunnen spreken. Ik hoop dat alles goed komt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Eriksen krijgt inwendige defibrillator die ingrijpt bij hartritmestoornissen

België speelt vanavond in Kopenhagen tegen Denemarken. In de 10de minuut gaan de toeschouwers een minuut klappen voor de nummer 10 van Denemarken. De spelers hebben aangegeven ook mee te doen. Ze leggen daarvoor het spel even stil.

Bekijk ook - Ploeggenoten spreken Eriksen: 'Dankbaar dat hij nog leeft'

Zaterdag werd Christian Eriksen tijdens het EK-duel met Finland getroffen door een hartstilstand en moest op het veld gereanimeerd worden. Twee ploeggenoten hebben hem bezocht in het ziekenhuis. De rest heeft hem telefonisch gesproken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore