Voetbal

Eriksen volgt duel Denen vanuit ziekenhuisbed

16 juni 2021 15:57 Aangepast: 16 juni 2021 16:30

Christian Eriksen zal de tweede wedstrijd van de Deense voetbalploeg op het EK bekijken vanuit het ziekenhuis. Dat zei bondscoach Kasper Hjulmand in aanloop naar het duel op donderdag met België in Kopenhagen. "Het ziekenhuis ligt vlakbij. Vanuit zijn bed kan hij het stadion waarschijnlijk horen en ik denk ook dat hij zijn nationale shirt wel zal aantrekken."

De 29-jarige Eriksen zakte zaterdag vlak voor rust in de wedstrijd tegen Finland door een hartstilstand in elkaar en moest worden gereanimeerd. Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Zijn zaakwaarnemer Martin Schoots had nog even de hoop dat de onfortuinlijke spelverdeler misschien zelfs in het stadion naar de wedstrijd zou kunnen kijken, maar dat bleek te optimistisch. Er zijn nog meer onderzoeken nodig.

De aangeslagen Denen hervatten zaterdag na het afvoeren van Eriksen het duel en verloren met 1-0. Achteraf vond Hjulmand dat geen goed idee. De Deense bond hekelde woensdag in een verklaring de beslissing om de wedstrijd uit te spelen. "Het was een verkeerde beslissing en volstrekt ontoelaatbaar dat de spelers zo snel na die afschuwelijke ervaring op het veld moesten staan", zei bondsvoorzitter Jesper Möller. "Het is een situatie waarin spelers en coaches niet terecht moeten komen, want het is en mag niet hun beslissing zijn."

Keuze

Hjulmand liet eerder weten zijn spelers de keuze te laten of ze al dan niet kunnen spelen tegen België. "Ik ben er zeker van dat de jongens klaar zijn om te spelen. We zullen een degelijke ploeg aan de aftrap kunnen brengen. De voorbije dagen hebben we getracht naar een normaal leven terug te keren. De spelers die hun familie wilden zien, hebben dat kunnen doen. Ikzelf had de kans mijn vrouw en mijn kinderen even te zien en dat was toch wel belangrijk voor me", aldus de Deense bondscoach.

Eriksen wordt hoe dan ook gemist, zei Hjulmand. "Christian kun je niet vervangen. Hij is een topspeler en zonder hem zullen we het anders moeten aanpakken. Maar ook zonder hem kunnen we veel bereiken op dit EK. We zullen morgen moeilijk te kloppen zijn, ook al zijn we de underdog tegen België."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore