Voetbal

Spelersvakbond FIFPro wil opheldering UEFA na 'knock-out' Pavard

16 juni 2021 17:55

De mondiale spelersvakbond FIFPro wil van de UEFA weten waarom de Franse verdediger Benjamin Pavard mocht doorspelen nadat hij dinsdag in het duel met Duitsland (1-0) even 'knock-out' was gegaan. "We willen uitgezocht hebben waarom het protocol bij hoofdletsel ('Concussion Charter') niet is toegepast en waarom hij het speelveld dus niet heeft verlaten", aldus FIFPro.

Pavard onthulde eerder op woensdag dat hij tijdens de wedstrijd tegen Duitsland "10 à 15 seconden" buiten bewustzijn is geweest. Hij viel weg nadat hij omver werd gekegeld door de Duitse speler Robin Gosens, zonder dat de scheidsrechter hiervoor floot.

"Het was een shock", zei Pavard. "Ik viel even helemaal weg. Gelukkig kwam ik snel weer bij mijn positieven en voelde ik me ook weer goed. Daarom kon ik verder spelen."

Opvallend genoeg speelde de back het duel ook uit. Of hij in het volgende duel met Hongarije toestemming krijgt om te spelen is vooralsnog twijfelachtig. Vanwege regelgeving van de UEFA is de medische staf van elk elftal verplicht uiterste voorzichtigheid te betrachten bij hoofdletsel. Het is daarom zeer de vraag of Pavard het duel op basis van de huidige regels wel had mogen uitspelen. De FIFPro hoopt hierover op korte termijn opheldering van de UEFA te krijgen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore