'Had ook anders kunnen zijn'

Oranje-spelers kritisch na onnodig spannende openingswedstrijd op EK

13 juni 2021 23:43 Aangepast: 14 juni 2021 00:55
Een opgeluchte Frenkie de Jong Beeld © ANP

Spelers van Oranje zijn kritisch na hun gewonnen openingswedstrijd dit EK. Na een 2-0 voorsprong leek Nederland af te stevenen naar een eenvoudige overwinning op Oekraïne, maar de wedstrijd werd nog onnodig spannend door twee momenten van onoplettendheid.

"Als we zo'n wedstrijd spelen, moet je 'm goed uitspelen. Nu laten we ze terugkomen van 2-0 naar 2-2. Dat is wel een puntje waar we iets mee moeten", zei aanvoerder Georginio Wijnaldum na afloop.

'Had ook anders kunnen zijn'

"Over de hele wedstrijd gezien was het een goede wedstrijd. Ik denk wel dat iedereen boos en teleurgesteld was, vooral na die tweede treffer. We bleven vol vertrouwen zoeken naar de 3-2. Gelukkig viel die nog, maar het had ook anders kunnen zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

3 punten! Oranje wint zenuwslopend duel met Oekraïne

Ook Frenkie de Jong kraakte een kritische noot. "De standaardsituatie bij de 2-2 verdedigen we heel slecht. Die eerste treffer mag ook niet vallen. Je weet dat hij naar links draait en gaat schieten. Er is uiteindelijk blijdschap en opluchting. We moeten zo verder gaan en verbeteren."

'Gelijkspel had als nederlaag gevoeld'

Bondscoach Frank de Boer vond dat zijn ploeg het onnodig spannend maakte, maar was vooral tevreden, zei hij. "Ik heb een vrij goed Oranje gezien, op twee momenten na." Volgens de bondscoach gaven de spelers 'in vijf minuten tijd bijna alles weg'. "Een gelijkspel van 2-2 had als een nederlaag gevoeld."

'Nog een lang toernooi'

Wout Weghorst, die na een klein uur spelen voor de 2-0 zorgde, keek met een goed gevoel terug op de openingswedstrijd. "Winnen en scoren, dan ben ik tevreden", vertelde de aanvaller van VfL Wolfsburg. Vorige week was Weghorst in het oefenduel met Georgië (3-0) ook trefzeker.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Beladen duel' voor Daley Blind vanwege Eriksen: 'Grote mentale horde'

Weghorst was tevreden over de samenwerking met Depay. "Ik heb meermaals aangegeven dat er een klik is. Het was soms lastig. Er waren weinig ruimtes, Oekraïne speelde zeer compact. Het is nog een lang toernooi, het komt goed."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore