Voetbal

Memphis Depay laat 'intiem proces' naar herstel zien in documentaire

04 juni 2021 11:52 Aangepast: 04 juni 2021 12:13
Beeld © ANP

Documentairemaakster Jessica Villerius (40) heeft een film gemaakt over voetballer Memphis Depay (27). Ze volgde hem het afgelopen jaar bij zijn revalidatie na een zware blessure. De documentaire 'Met Beide Benen' wordt op 20 juni uitgezonden op NPO 1, heeft BNNVARA bekendgemaakt.

"Ik zag iemand die een doorzettingsvermogen en een discipline heeft om jaloers op te zijn"

"Ik weet precies niets van voetbal maar wilde per se dit intieme proces, van iemand die altijd zó onder een vergrootglas ligt, vastleggen", zegt Villerius, die recent scoorde met haar docu De kinderen van Ruinerwold. Het leverde volgens haar mooie gesprekken op over dingen waar Depay niet veel over praat.

"Ik zag iemand die een doorzettingsvermogen en een discipline heeft om jaloers op te zijn, iemand die het liefst zijn voeten en muziek het woord laat voeren en daar verdomd goed in is. Maar ook iemand die soms moeite heeft anderen te vertrouwen en eigenlijk altijd, ongeacht wat hij doet, kritiek krijgt."

Memphis Depay scheurde zijn kruisbanden in december 2019 en moest vrezen dat hij het EK voetbal, dat eigenlijk al in de zomer van 2020 zou worden gespeeld, niet zou halen. De aanvaller van Olympique Lyon en het Nederlands elftal wordt voor de docu gevolgd vanaf de voor hem allesbeslissende operatie tot aan zijn eerste Champions League-wedstrijd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore