Dopingregels overtreden

Ajax: Onana heeft verhaal goed kunnen overbrengen

02 juni 2021 12:58 Aangepast: 02 juni 2021 13:35
Beeld © EPA

Ajax-keeper André Onana heeft vandaag zijn verhaal gedaan, inzake diens schorsing voor een jaar wegens overtreding van de dopingregels. In een vier uur durende onlinezitting hebben drie arbiters van het internationaal sporttribunaal CAS de standpunten gehoord van Onana en de Europese voetbalbond UEFA.

Onana (25) ging in beroep tegen de straf en vroeg het CAS om geen dan wel een lagere straf. Hij werd bijgestaan door advocaat Dolf Segaar en vertegenwoordigers van Ajax.

Verkeerde pilletje

Onana werd eind 2020 positief bevonden na een dopingtest. Naar eigen zeggen kwam dat omdat hij per ongeluk een pilletje van zijn vrouw had gepakt, terwijl hij een aspirine wilde gebruiken. Dat pilletje bevatte het verboden middel furosemide. De UEFA schorste Onana voor twaalf maanden, een straf die inging op 4 februari.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ten Hag hoopt dat doelman Onana nog bijtekent bij Ajax

Ajax meldt dat Onana zijn verhaal goed heeft kunnen overbrengen en de arbiters ruim de tijd hebben genomen om naar zijn betoog te luisteren.

Uitspraak

In de periode van zijn schorsing mag de doelman aan geen enkele sportactiviteit deelnemen en is hij ook niet welkom op de training van zijn club. Dat valt hem zwaar, liet Onana nogmaals weten. De Europese voetbalbond wil dat het CAS vasthoudt aan de twaalf maanden schorsing. Het is niet bekend wanneer het sporttribunaal uitspraak doet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore