0-1

Chelsea verslaat Manchester City in finale Champions League

29 mei 2021 22:57 Aangepast: 29 mei 2021 23:09
Kai Havertz scoorde de winnende goal voor Chelsea. Beeld © ANP

Chelsea heeft de finale van de Champions League met 0-1 gewonnen. Voor het oog van 16.500 toeschouwers sleepte de Londense club vanavond in de Portugese stad Porto de overwinning binnen. Het is de tweede keer dat Chelsea de Champions League wint.

In de eerste helft wisten beide clubs een aantal mooie kansen niet te verzilveren, tot Kai Havertz in de 42e minuut het winnende doelpunt voor Chelsea maakte. Het was zijn eerste goal in een Champions League-wedstrijd. 

Chelsea-verdediger Thiago Silva moest in de 39e minuut gewisseld worden vanwege een beenblessure.

De Bruyne in tranen

In de tweede helft moest Manchester City-speler Kevin De Bruyne in tranen het veld verlaten. De Belg raakte gewond aan zijn oog bij een harde botsing met Antonio Rudiger. De twee spelers knalden met hun hoofden tegen elkaar.

Manchester City zette zijn Londense concurrent in de rest van de wedstrijd flink onder druk, maar wist geen doelpunt te maken.

Manchester City-speler Kevin De Bruyne wordt getroost na zijn botsing met Rudiger. Manchester City-speler Kevin De Bruyne wordt getroost na zijn botsing met Rudiger.

Duizenden Britten trokken voor de wedstrijd naar de Portugese stad Porto, waar de clubs uit Londen en Manchester het tegen elkaar opnamen. De Champions League-finale zou eigenlijk in Istanbul gespeeld worden, maar werd vanwege de coronamaatregelen naar Portugal verplaatst.

16.500 fans

Speciaal voor de wedstrijd werden de coronaregels in Porto aangepast. Oorspronkelijk zouden de fans in een 'bubbel' moeten blijven, en meteen na de wedstrijd weer terug naar huis moeten vliegen. Afgelopen donderdag werd die regel geschrapt. Er gingen vandaag zo'n veertig vluchten van Groot-Britannië naar Porto.

In het stadion waren 16.500 fans welkom. Normaal gesproken passen er ruim 50.000 toeschouwers in het Estádio do Dragão.

Chelsea-supporters in Porto. Chelsea-supporters in Porto.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore