Ga naar de inhoud
Van mening veranderd

Matthijs de Ligt wil tóch een vaccin: 'Ga hem zo snel mogelijk nemen'

Beeld © ANP

Oranje-voetballer Matthijs de Ligt is tóch van plan zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Gisteren zei de voetballer nog dat hij het vaccin voorlopig niet zou nemen. Dat leverde hem veel kritiek op via sociale media.

"In mijn recente interview gaf ik geen duidelijk antwoord", schrijft de Juventus-verdediger nu op zijn Twitter-account. "Om alle twijfel weg te nemen: ik ben absoluut voorstander van het covid-19-vaccin en zal deze zo snel mogelijk nemen."

De Ligt laat niet weten waarom hij van mening is veranderd. Hij kreeg zaterdag veel kritiek op sociale media. Mensen vonden dat hij zijn ploeggenoten en het Nederlands elftal in de aanloop naar het EK in gevaar bracht door zich niet te laten vaccineren.

"Ik was er nog niet klaar voor om die beslissing te nemen, en ik voel me goed, dus zolang het niet verplicht is, wil ik het ook niet doen", zei De Ligt gisteren nog. Ook Oranje-ploeggenoot Memphis Depay zegt het vaccin nog niet te hebben genomen, omdat hij 'geen fan' is van de vaccinatie.

De Ligt en Depay nog niet gevaccineerd: 'Geen fan van vaccinaties'

00:48
De spelers van het Nederlands elftal hebben de kans gekregen om zich te laten vaccineren tegen corona, maar niet iedereen heeft dat laten doen.

Afgelopen woensdag kreeg de Oranje-selectie de kans om zich te laten vaccineren. Wanneer De Ligt alsnog een prik kan krijgen, is niet duidelijk.

Trainingskamp

Momenteel is het Nederlands elftal op trainingskamp in Portugal. "Dan kunnen we het niet gebruiken dat spelers moe, zwak en misselijk zijn door mogelijke bijwerkingen van de vaccinatie", zei bondscoach Frank de Boer.

Volgens De Boer hebben vijf of zes spelers van het Nederlands elftal besloten om zich niet te laten vaccineren. "Ik heb alle spelers het advies gegeven om zich te laten vaccineren, net als onze dokter", zei De Boer. "Maar we verplichten niemand. Iedereen moet zelf beslissen of hij iets in zijn lichaam wil spuiten", stelde de bondscoach, die zelf wel een prik heeft genomen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore