Voetbal

Botman had gehoopt op een plaats in voorselectie Oranje

28 mei 2021 18:10

Sven Botman had gehoopt dat bondscoach Frank de Boer hem had opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het Europees kampioenschap. Dat zei de verdediger van Lille, die maandag met Jong Oranje de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk speelt.

"Een plaats in de definitieve selectie had ik niet verwacht. Ze zijn lange tijd bezig met goede spelers, maar ergens had ik wel gehoopt op een voorselectie", aldus Botman, die wat later bij Jong Oranje mocht aansluiten na het behalen van de Franse titel. "Ik ben niet teleurgesteld, maar had er wel op gehoopt. Ik heb denk ik wel een goed seizoen gedraaid. Het was mooi meegenomen als ik op de eerste lijst stond." De oud-Ajacied voegde er aan toe dat hij weet dat spelers op de voorlopige lijst van het Nederlands elftal niet meer voor Jong Oranje op het EK uit mogen komen en dat dat wellicht, net als bij Calvin Stengs, heeft meegespeeld in de keuze van De Boer.

Botman wil nu met Jong Oranje de titel winnen, maar dat wordt een flinke opgave, weet hij. "Ik denk wel dat Frankrijk maandag favoriet is. We moeten er niet omheen draaien, zij hebben geweldige spelers mee. Het zijn hele grote namen. Maar uiteindelijk gaat het ook om het team. Franse talenten staan erom bekend voetballend goed te zijn, maar mentaal het nog weleens te laten liggen. Zeker als je ze vroeg kan breken."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore