Braziliaanse topvoetballer

'Nike stopte sponsorcontract Neymar na beschuldiging seksueel misbruik'

28 mei 2021 04:15 Aangepast: 28 mei 2021 04:44
Neymar stond ook op Facebooks 'beschermde lijst'. Beeld © ANP

Een onderzoek naar een beschuldiging van seksueel misbruik aan het adres van topvoetballer Neymar was vorig jaar de reden dat de sponsovereenkomst tussen hem en Nike werd beëindigd. De Braziliaanse superster van Paris Saint-Germain zou een medewerkster van Nike hebben geprobeerd te dwingen tot orale seks.

Dat schrijft The Wall Street Journal na gesprekken met ingewijden en documenten die de krant heeft ingezien. Het incident zou zijn gebeurd in 2016 in een hotelkamer in New York, waar de Nike-medewerkster Neymar assisteerde bij een aantal events.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Neymar feliciteert Bayer Leverkusen; club reageert briljant

De voetballer ontkent het verhaal. "Neymar jr. zal zich krachtig verzetten tegen deze ongegronde aantijgingen voor het geval er een claim wordt ingediend, wat tot dusver niet is gebeurd", laat zijn woordvoerster aan de krant weten.

Klacht bij Nike

De medewerkster diende volgens de bronnen in 2018 een klacht in bij Nike en vertelde haar verhaal aan leden van het management. Daarop huurde Nike advocaten in en startte in 2019 een onderzoek. Terwijl dat onderzoek liep, werd Neymar niet meer ingezet voor de marketing van het bedrijf.

Vorige zomer werd bekend dat Nike en Neymar afscheid van elkaar hadden genomen en er een einde was gemaakt aan de sponsorovereenkomst. Een reden werd niet gegeven.

'Geloofwaardige beschuldigingen'

"Nike beëindigde de relatie met de sporter omdat hij weigerde mee te werken aan een onderzoek naar geloofwaardige beschuldigingen van wangedrag door een werknemer", meldt het sportmerk nu in een verklaring.

Volgens de woordvoerster van Neymar stopte de voetballer met Nike vanwege 'commerciële redenen'. Het onderzoek leverde uiteindelijk geen duidelijkheid op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Neymar na slaan: 'Ik was het slachtoffer van racisme'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore