Ga naar de inhoud
Voetbal

Ronaldo zinspeelt op vertrek: al mijn doelen bereikt bij Juventus

Cristiano Ronaldo zegt het niet met zo veel woorden, maar de Portugese voetbalvedette lijkt met een terugblik op zijn carrière op Instagram te zinspelen op een vertrek bij Juventus. Ook al heeft de spits nog een doorlopend contract van één jaar, hij stelt in zijn verhaal op het sociale medium dat hij al zijn doelen wel heeft bereikt in Italië.

"Het leven van een topsporter bestaat uit ups en downs", opent Ronaldo (36) zijn bericht. "We hebben dit jaar de titel niet gewonnen, de verdiende felicitaties zijn voor Internazionale. Ik moet echter alles waarderen wat we dit seizoen hebben bereikt met Juventus, zowel collectief als individueel: de Italiaanse Supercup, de Coppa Italia en de topscorerstitel."

"Met deze prestaties heb ik de doelen bereikt in Italië die ik mezelf had gesteld: het kampioenschap, de beker en de Supercup, en ook de titels beste speler van het jaar en topscorer in dit fantastische voetballand met geweldige spelers, grote clubs en een geheel eigen voetbalcultuur."

Titels

Ronaldo memoreert vervolgens niet zonder trots aan de titels die hij heeft veroverd in de drie grote competities waar hij voetbalde. "Ik ben er trots op: kampioen in Engeland, Spanje en Italië; bekerwinnaar in Engeland, Spanje en Italië; Supercup-winnaar in Engeland, Spanje en Italië, beste speler van het jaar in Engeland, Spanje en Italië, topscorer in Engeland, Spanje en Italië; meer dan honderd doelpunten voor één club in Engeland, Spanje en Italië. Ik heb mijn stempel gedrukt in alle landen waar ik voetbalde en heb de fans vreugde bezorgd en daar deed ik het voor."

Juventus wilde niet reageren op het bericht van Ronaldo.

Bron: ANP