Finale play-offs

NEC klopt NAC in slotfase (1-2) en promoveert naar eredivisie

23 mei 2021 20:22 Aangepast: 23 mei 2021 20:32
Beeld © ANP

NEC keert na vier jaar afwezigheid terug in de eredivisie. De Nijmegenaren wonnen zondag in de finale van de play-offs van NAC Breda: 1-2. De winnende treffer kwam in de 89e minuut op naam van Jonathan Okita.

De Duitser werkt de bal na een voorzet van Souffian El Karouani knap binnen. Het was de tweede keer dat NEC op voorsprong kwam. Cas Odenthal opende in de 26e minuut de score. NAC Breda maakte in de 70e minuut via invaller Sydney van Hooijdonk gelijk.

NEC eindigde dit seizoen in de reguliere competitie als zevende. Het elftal van coach Rogier Meijer versloeg in de play-offs eerder Almere City FC (0-4) en Roda JC (3-0).

Paar duizend supporters

NAC Breda, de nummer 5 van de competitie, startte als lichte favoriet. De spelers van de Brabantse club werden anderhalf uur voor de wedstrijd bij het stadion verwelkomd door een paar duizend supporters. Op het plein voor de hoofdingang staken de fans vuurwerk af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FC Emmen neemt penalty's slechter dan NAC en degradeert

Ook op de tribunes tijdens de wedstrijd liet de aanhang van NAC, 2500 mensen in totaal, zich horen. Buiten het stadion bleven supporters die geen kaartje hadden bemachtigd vuurwerk afsteken. Het zorgde weer een beetje voor een sfeer die vanwege het coronavirus al lang niet meer in Nederlandse stadions te zien is.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore