Halve finale play-offs

FC Utrecht verslaat FC Groningen, Robben kijkt terug op 'moeilijkste revalidatie ooit'

19 mei 2021 22:20 Aangepast: 19 mei 2021 22:23
Beeld © ANP

FC Utrecht heeft de finale van de play-offs om Europees voetbal bereikt. De formatie van coach René Hake won op eigen veld én voor eigen publiek van FC Groningen, 1-0.

Simon Gustafson scoorde in de 77ste minuut voor de thuisclub. De Zweed verprutste in eerste instantie een vrije trap van een mooie afstand, maar kreeg de bal via-via opnieuw voor zijn voeten. Nu schoot hij prachtig raak.

Bijna stond Groningen binnen 2 minuten alweer op gelijke hoogte. Mike te Wierik kopte echter net over, na een vrije trap van Ramon Lundqvist. Ook Jørgen Strand Larsen had de 1-1 op zijn schoen, maar ook hij zag de bal na een aardige individuele actie over gaan.

Mogelijk laatste wedstrijd Robben

Arjen Robben had het duel na een wat povere eerste helft doen opleven. De oud-international, die in de basis stond, zag in de 53ste minuut een van richting veranderde vrije trap op de paal belanden. Robben speelde het hele duel, mogelijk alweer zijn laatste, voor de Groningers.

Even later schoot Gyrano Kerk namens Utrecht van dichtbij in, maar hij zag de bij FC Groningen vertrekkende doelman Sergio Padt goed redden.

Robben gaat balans opmaken en besluit dan over zijn toekomst

Arjen Robben weet nog niet of hij zijn laatste wedstrijd als betaald voetballer heeft gespeeld. "Ik heb al eerder gezegd dat ik na het seizoen de balans ga opmaken en ga kijken naar de toekomst. Dan gaan we daarna ergens een beslissing maken", zei de aanvaller van FC Groningen na afloop tegen ESPN. 

Robben maakt de laatste weken een fitte indruk. "Dat maakt het ook heel moeilijk. Je bent groeiende en je wordt fitter. Het liefst had ik nu nog twee of drie maanden doorgevoetbald", aldus de oud-international. "Als je de garantie hebt dat deze fitheid blijft, is het wel lekker om nog een tijdje door te gaan. Maar ik moet ook kijken of dat realistisch is."

Mocht Robben besluiten te stoppen, is hij in ieder geval blij met dit einde. "Aan de ene kant is er wel een soort trots. Ik ben van heel ver gekomen. Dit was misschien wel mijn moeilijkste revalidatie ooit, omdat ik een jaar lang niet gevoetbald had."

Er waren 3000 toeschouwers in stadion de Galgenwaard, die allen een negatieve coronatest hadden laten zien.

FC Utrecht speelt in de finale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam. De finale is zaterdagavond.

De winnaar van de play-offs ontvangt een ticket voor de tweede voorronde van de nieuwe Conference League.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore