6500 toeschouwers

Feyenoord verslaat Sparta en gaat door naar finale play-offs

19 mei 2021 22:59 Aangepast: 19 mei 2021 23:07
Beeld © Tom Bode Multimedia

Trainer Dick Advocaat neemt met een finale om een plaats in de tweede voorronde van Conference League afscheid bij Feyenoord. De 73-jarige oefenmeester zag zijn ploeg vrij eenvoudig van Sparta Rotterdam (2-0) winnen in de halve eindstrijd van de play-offs. Utrecht is zaterdag de tegenstander in de finale.

Het is nog onduidelijk waar dat duel wordt afgewerkt. Feyenoord mag zaterdag thuis spelen, op basis van de hoogste eindklassering in de Eredivisie. Maar burgemeester Ahmed Aboutaleb wil niet dat de kampioen van 2017 tijdens het Eurovisie Songfestival voetbalt in Rotterdam. "We gaan met z'n allen naar Ahoy", zong een deel van de aanwezige aanhang in De Kuip tijdens een eenzijdige Rotterdamse derby.

6500 toeschouwers

Want Feyenoord had weinig te stellen met Sparta. Veel van de 6500 toeschouwers in De Kuip vroegen zich voor de aftrap af of hun spelers zich nog wel konden opladen voor een of twee extra wedstrijden. Feyenoord deed al vier keer eerder mee met de play-offs en dat leverde nooit het gewenste resultaat op. Al snel in de wedstrijd werd echter duidelijk dat Feyenoord er alles aan wil doen om het seizoen zo goed als mogelijk af te sluiten.

Supporters in de Kuip vanavond bij de wedstrijd Feyenoord - Sparta. Supporters in de Kuip vanavond bij de wedstrijd Feyenoord - Sparta.

De thuisploeg zette Sparta onder druk en het was wachten op de openingstreffer. Nicolai Jørgensen schoot nog de paal, maar na 31 minuten was het wel raak. Steven Berghuis benutte een strafschop, nadat Adil Auassar de mee opgekomen Ridgeciano Haps onderuit had gegleden. Twee minuten later was het al 2-0, toen de ongelukkige Tom Beugelsdijk een voorzet van Luis Sinisterra in eigen doel werkte.

Afscheid Advocaat

Feyenoord nam gas terug in de tweede helft, maar Sparta kon daarvan niet profiteren. Orkun Kökcü was in de slotfase dichtbij de 3-0, maar hij raakte de paal. Voor trainer Advocaat, die na het seizoen plaatsmaakt voor Arne Slot, was het ook wel heel zuur geweest als hij met een verloren halve finale tegen Sparta afscheid had moeten nemen van Feyenoord. De ervaren coach bleef in zijn eerste 26 competitieduels ongeslagen met zijn club uit Rotterdam-Zuid. Dit kalenderjaar vallen de prestaties tegen, met slechts zes overwinningen uit de laatste achttien competitiewedstrijden. De matige serie verplichtte Feyenoord tot deelname aan de play-offs.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FC Utrecht verslaat FC Groningen, Robben kijkt terug op 'moeilijkste revalidatie ooit'

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore