Voetbal

Mancini tot en met WK 2026 bondscoach Italië

17 mei 2021 17:57

Roberto Mancini heeft zijn contract als bondscoach van Italië tot en met het WK van 2026 verlengd. De oude verbintenis van de 56-jarige Italiaan bij de nationale voetbalbond liep door tot en met het WK van 2022 in Qatar. Hij zette maandag zijn handtekening onder een nieuw contract. "Ik ben een heel gelukkig man", liet hij weten.

Mancini is sinds mei 2018 de bondscoach van Italië, dat in november 2017 kwalificatie voor het WK van 2018 misliep. Onder leiding van de Italiaanse oud-international keerden de 'Azzurri' snel terug naar de internationale top. Met tien overwinningen in evenzoveel kwalificatieduels plaatste Italië zich riant voor het EK, dat komende zomer wordt afgewerkt.

"Mancini heeft briljant werk afgeleverd als onze bondscoach", legde voorzitter Gabriele Gravina van de Italiaanse voetbalfederatie (FIGC) uit. "Het was onze plicht om verder te gaan met zijn project, uit respect voor onze organisatie en onze fans. We gaan ons nu richten op het winnen van een titel waar we al jaren op wachten."

Opmerkelijk

Het nieuwe contract voor Mancini is een tikje opmerkelijk. In februari van dit jaar liet hij nog weten dat hij na het WK van 2022 wilde terugkeren als clubtrainer. Voor het gemak noemde hij destijds alvast wat namen van mogelijke opvolgers bij de nationale ploeg. "Massimiliano Allegri, Carlo Ancelotti en Gian Piero Gasperini zouden de Italiaanse selectie onder hun hoede kunnen nemen. Maar er zijn nog wel meer coaches die dat kunnen", zei hij nog geen vier maanden geleden.

Mancini was als clubcoach eerder onder meer werkzaam bij Lazio, Internazionale en Manchester City. Onder zijn leiding is Italië inmiddels 25 wedstrijden op rij ongeslagen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore