Voetbal

Technisch directeur Fledderus langer bij FC Groningen

17 mei 2021 17:27

Mark-Jan Fledderus blijft de komende jaren werkzaam als technisch directeur van FC Groningen. De 38-jarige oud-speler van de club heeft zijn contract tussentijds met twee jaar verlengd, tot medio 2026. Zijn oude verbintenis liep door tot de zomer van 2024. Hij werd in februari 2019 in zijn huidige functie aangesteld bij de Eredivisionist.

Onder de technische eindverantwoordelijkheid van Fledderus eindigde FC Groningen dit seizoen op de zevende plaats. In de play-offs om Europees voetbal speelt de ploeg van trainer Danny Buijs woensdag uit tegen FC Utrecht.

Algemeen directeur Wouter Gudde verlengde eind maart zijn overeenkomst met FC Groningen tussentijds eveneens met twee jaar. "Onder leiding van Mark-Jan is het in twee jaar tijd gelukt om een selectie samen te stellen die én kan presteren én een waarde vertegenwoordigt op het veld", aldus Gudde. "Dat zijn twee belangrijke criteria bij de beoordeling van een technisch directeur. Daarover zijn we dus tevreden, want dit is absoluut geen gemakkelijke opdracht."

Fledderus is blij met de waardering. "Ik heb het ontzettend goed naar mijn zin bij FC Groningen en vind het ook een enorme eer om deze rol te mogen vervullen bij deze mooie club. Ik was er niet echt mee bezig mijn contract nu al te verlengen. Nu weet iedereen binnen de club hoe ik dagelijks met mensen samenwerk en daarom is dit voor mij echt een bevestiging van mijn ontwikkeling en doet het mij goed te voelen dat hierover tevredenheid is."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore