Voetbal

Feyenoord laat maximaal 6500 fans toe bij duel met Sparta

17 mei 2021 15:17 Aangepast: 17 mei 2021 15:17

Feyenoord laat woensdag maximaal 6500 supporters toe bij het duel met Sparta Rotterdam in de play-offs voor een plaats in de tweede voorronde van de nieuwe Conference League. Seizoenkaarthouders krijgen voorrang en moeten zich uiteraard vooraf laten testen op het coronavirus.

Het kabinet liet de KNVB maandag weten dat er beperkt publiek welkom is bij duels in de play-offs van het betaalde voetbal. FC Utrecht laat maximaal 3000 fans toe bij de thuiswedstrijd van woensdag tegen FC Groningen in de play-offs om een Europees ticket. Komende zaterdag staat de finale van de play-offs om deelname aan de Conference League op het programma. Ook dan is publiek beperkt welkom.

Supporters van de thuisspelende club zijn donderdag ook welkom bij de wedstrijden tussen NEC en Roda JC en FC Emmen en NAC Breda in de play-offs om promotie en degradatie. De winnaars van beide duels strijden zondag om een ticket voor de Eredivisie van volgend seizoen. Ook bij dat duel is beperkt publiek toegestaan.

Geen testlocatie

FC Groningen en Sparta Rotterdam zouden hun stadions woensdag mogen openen voor publiek, dat dan op schermen kan kijken, maar beide clubs doen dat niet. "We hebben het wel overwogen en gepolst bij onze achterban", aldus een woordvoerder van FC Groningen. "De animo om al om 18.45 uur op een woensdagavond in het stadion te zitten, is niet heel groot. Bovendien is er in Groningen en omgeving geen testlocatie. Dat is ook onze zorg als we de finale van zaterdag halen en die in eigen stadion mogen spelen. Het wordt heel complex om, zonder testlocatie in de buurt, iedereen op tijd te laten testen."

Groningen speelt een eventuele finale alleen in eigen stadion als Sparta de tegenstander wordt. Als Feyenoord de opponent is, volgt een duel in De Kuip.

Sparta weet als laagst geklasseerde ploeg op voorhand al dat het zowel de halve finale als finale buiten het eigen stadion speelt. "We doen het stadion ook niet open voor fans. We zijn bezig met een verbouwing en veel stoeltjes zijn ook al weg. Buiten het stadion doen we ook niets; het is daar moeilijk iets te organiseren waarbij iedereen voldoende afstand kan houden", zegt een woordvoerder.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore