Vuurwerk afgestoken

Groepje supporters dringt Feyenoord-stadion binnen tijdens wedstrijd

16 mei 2021 16:13 Aangepast: 16 mei 2021 17:16
Beeld © ANP

De wedstrijd Feyenoord - RKC Waalwijk is enkele minuten stilgelegd, nadat een groepje supporters het stadion was binnengedrongen en vuurwerk afstak.

De supporters wisten via een van de hoeken van het stadion de tribunes achter de dug-outs op te komen. Even daarvoor hadden ze buiten De Kuip al het nodige vuurwerk afgestoken.

Afstand

De fakkels en rookbommen leidden tot flinke rookontwikkeling boven het veld. De trainers en wisselspelers van Feyenoord en RKC liepen vanaf de bank het veld op, om op enige afstand van de binnendringers te blijven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laatste speeldag eredivisie: Willem II en Emmen strijden voor handhaving

De wedstrijd werd gestaakt, maar kon al na enkele minuten worden hervat.

Niets meer op het spel

Op dat moment stond Feyenoord met 3-0 voor. In de wedstrijd staat niets meer op het spel. 

De spelers van Feyenoord klapten voor de supporters die ongeoorloofd het stadion waren ingelopen. De fans verlieten daarop al snel weer de tribunes. Publiek is niet toegestaan in de stadions als gevolg van de coronamaatregelen. 

"Ik schrok er wel een beetje van, ja", bekende trainer Dick Advocvaat na afloop."Het mag niet, maar bij de fans komt de frustratie waarschijnlijk ook uit de oren dat ze hun favorieten al bijna 1,5 jaar niet kunnen zien."

Steunen

 Aanvoerder Steven Berghuis benoemde dat het positief bedoeld was, en dat de spelersgroep daarom klapte voor de fans, die de regels overtraden. "Het was om ons te steunen richting de play-offs. Zo hebben we het als team opgevat. We zijn even naar ze toe gegaan om te klappen, toen was het ook snel weer voorbij. Ik denk dat weglopen minder zin had gehad. We hebben het zo goed opgelost."  

Bekijk ook: Feyenoord-supporters bekogelen agenten bij trainingscomplex

Vorige week ging het mis bij het trainingscomplex van Feyenoord.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore