EK

Robben: als De Boer mij belt voor het Nederlands elftal, dan kom ik

09 mei 2021 15:31 Aangepast: 09 mei 2021 15:54

Arjen Robben staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer bij het Nederlands elftal, dat over een maand begint aan het Europees kampioenschap. Dat zei de 37-jarige aanvaller van FC Groningen na de zege van 4-0 bij FC Emmen.

Robben had met twee assists een groot aandeel in de overwinning en voelde zich voor het eerst sinds zijn rentree weer van waarde.

Polsen

Robben was duidelijk toen hem de vraag werd gesteld wat hij zou doen als bondscoach Frank de Boer hem de komende weken zou polsen voor een plek in de EK-selectie. "Dan kom ik", zei Robben tegen onder meer Voetbal International en Dagblad van het Noorden.

"Toen ik afgelopen zomer hiermee begon was het EK wel iets uit mijn stoutste dromen. Eerst maar realistisch blijven en kijken hoe het de komende weken gaat. Daarna zien we verder."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Legende Arjen Robben is onze Messi'

Robben deed met het Nederlands elftal mee aan de EK's van 2004, 2008 en 2012 en de WK's van 2006, 2010 en 2014. De buitenspeler beëindigde in oktober 2017 zijn loopbaan als international, nadat Oranje er niet in was geslaagd zich te plaatsen voor het WK van 2018.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arjen Robben is weer helemaal terug met deze wereldgoal

Groningen-trainer Danny Buijs zou het wel weten als hij De Boer was. "Daar zou ik geen seconde over hoeven nadenken. Een speler met zulke kwaliteiten in je kleedkamer, met zo'n karakter. Je zou gekke Henkie zijn als je dat laat lopen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spelers Nederlands elftal in clip van nieuwe single Snelle

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore