Voetbal

Fitte Robben helpt Groningen aan ruime zege op Emmen

09 mei 2021 14:14 Aangepast: 09 mei 2021 14:45

Met een fitte Arjen Robben in de basis heeft FC Groningen een ruime overwinning (0-4) behaald op FC Emmen. De oud-international toonde zich een inspirerende leider en leverde in de tweede helft assists voor de 0-2 en de 0-3 van Alessio Da Cruz.

Het was voor de tweede keer dit seizoen dat Robben in de basis begon. De eerste keer, september vorig jaar tegen PSV, duurde zijn optreden slechts 30 minuten. Ditmaal bleef hij tot de 80e minuut in het veld.

Emmen had zich na vijf overwinningen en drie gelijke spelen in de laatste negen duels enigszins omhoog gewerkt, al is het gevaar van rechtstreekse degradatie nog zeker niet geweken. De ploeg van coach Dick Lukkien kreeg al meteen een goede kans via Sergio Peña, maar zag daarna Groningen regelmatig opstomen en na een klein halfuur de score openen. Bart van Hintum kopte raak uit een indraaiende vrije trap van Ramon Lundqvist: 0-1.

Na rust volgden de beslissende momenten van Robben en Da Cruz. In de 52e minuut schoof de oud-international de bal uit een vrije trap voor het doel waar de spits van dichtbij raak schoot. Dat scenario herhaalde zich tien minuten later. Ditmaal bereikte Robben de aanvaller met een steekpass, Da Cruz schoot ook nu raak. Vanaf de bank zag Robben de 18-jarige Paulos Abraham nog scoren: 0-4.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore