Voetbal

Feyenoord ontvangt kampioen Ajax in lege Kuip

09 mei 2021 05:08

Feyenoord wil de thuiswedstrijd tegen Ajax benutten om het verschil met Vitesse op de ranglijst te verkleinen. De club uit Rotterdam heeft een zege nodig om de achterstand op de verliezend bekerfinalist uit Arnhem tot 2 punten terug te brengen.

De nummer 4 van de eindklassering van de Eredivisie mag aan de voorronden van Conference League deelnemen. De nummer 5, op dit moment Feyenoord, strijdt na de reguliere competitie in de play-offs om een plaats in de voorronden van de nieuwe competitie van de UEFA. Ajax veroverde zondag voor de 35e keer de landstitel en speelt vooral voor de eer.

De spanningen tussen supporters van beide clubs zijn de afgelopen dagen opgelopen. De politie heeft een 21-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij ontploffingen bij twee Rotterdamse cafés en drie woningen afgelopen week. Bij een café in Amsterdam ontplofte vrijdagavond zwaar vuurwerk. De kroeg wordt bezocht door Ajax-fans. Honderden supporters van Feyenoord bekogelden zaterdag de politie met stenen en zwaar vuurwerk rond de laatste training van hun ploeg voor het duel met Ajax,

Feyenoord - Ajax begint om 14.30 uur. Supporters zijn niet welkom in De Kuip, vanwege corona.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore