KNVB is zwaar teleurgesteld

Definitief geen voetbalfans welkom bij laatste speelrondes

07 mei 2021 16:21 Aangepast: 07 mei 2021 16:51

Bij de resterende speelrondes in het betaalde voetbal zijn definitief geen supporters welkom. Dat is de uitkomst van het overleg dat het kabinet vanmiddag voerde met de KNVB, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie.

Het kabinet liet eerder al weten dat de juridische basis nog ontbreekt om (met toegangstests) publiek toe te laten bij publieksevenementen.

De KNVB zegt zwaar teleurgesteld te zijn. "Rondom de start van het huidige seizoen zijn in het betaald voetbal al zo'n 130 wedstrijden met beperkt publiek gespeeld." Dit leverde voor zo ver bekend niet of nauwelijks besmettingen op, stelt de voetbalbond verder. En dat zou ook gelden voor de drie Fieldlab-experimenten met publiek in de stadions. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Jonge niet blij met feest Ajax: 'Club had verantwoordelijkheid moeten nemen'

"Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat in de buitenlucht bijna geen besmettingen plaatsvinden en  iedereen kan gedurende de hele wedstrijd eenvoudig voldoende afstand houden", vindt de bond. "Ook mochten tijdens de recente, eenmalige pilot alleen personen met een negatieve coronatest de stadions in."

Ze hopen op nacompetitie met beperkt publiek

De directeuren van de KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen vinden het moeilijk te begrijpen dat de overheid niets doet met deze uitkomsten. "Het was naar ons idee gepast én verantwoord om het huidige seizoen met beperkt publiek af te sluiten. Het is alleen de regelgeving die nu in de weg zit. Hopelijk lukt dit nog wel na 18 mei in de nacompetitie en de play-offs."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fieldlab: sportwedstrijd met halfvol stadion veilig te houden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore