Voetbal

UEFA mikt op duizenden Engelse fans bij CL-finale in Turkije

06 mei 2021 11:25

De UEFA mikt op duizenden Engelse fans bij de finale van de Champions League op 29 mei in het Atatürk Stadion in Istanbul. De eindstrijd gaat tussen Chelsea en Manchester City.

Een woordvoerder van de UEFA heeft aan Sky Sports laten weten dat beide Engelse finalisten rekening kunnen houden met de verkoop van 4000 tickets per club voor de finale. Het een en ander is nog wel afhankelijk van goedkeuring door de Engelse en Turkse autoriteiten.

Een mogelijke verplaatsing van de finale van Istanbul naar Londen vanwege de dubbele Engelse deelname, is volgens de UEFA niet aan de orde. "Het duel zal op 29 mei in Istanbul plaatsvinden", benadrukte de Europese voetbalunie. Op de datum van de CL-finale is het befaamde Wembley sowieso als speellocatie niet beschikbaar, omdat op die dag de finale van de play-offs in het Championship (tweede niveau) staat geprogrammeerd.

De UEFA verwacht nog voor het weekeinde met meer details naar buiten te komen over de organisatie van het duel tussen Chelsea en Manchester City.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore