Voetbal

Marcelo na werk op stembureau toch mee met Real naar Londen

04 mei 2021 12:54

Marcelo heeft alsnog zijn democratische plicht vervuld en kan met Real Madrid naar Londen afreizen voor de return in de halve finales van de Champions League tegen Chelsea. De in Brazilië geboren verdediger, sinds 2011 in het bezit van de Spaanse nationaliteit, meldde zich in alle vroegte op een stembureau om toezicht te houden bij een regionale verkiezing in Madrid. Hij mocht volgens de Spaanse krant Marca al na een paar minuten weg.

Alle Spaanse staatsburgers die in het kiesregister staan, kunnen worden opgeroepen om te werken in stembureaus, waarvoor ze 65 euro krijgen. Marcelo kreeg de oproep voor het stembureau in de wijk La Moraleja. Real Madrid had een verzoek ingediend om Marcelo te ontslaan van zijn plicht vanwege de wedstrijd tegen Chelsea, maar dat werd afgewezen.

Het hoofd toezicht was Marcelo gunstig gezind. Die gaf de beroemde voetballer al na een paar minuten vrij. De Braziliaan kan zodoende met selectie mee naar Londen, waar Real moet winnen om zich te plaatsen voor de finale. Het duel met Chelsea vorige week in Madrid eindigde in 1-1.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore