Voetbal

ManUnited en politie gaan criminele relschoppers straffen

03 mei 2021 17:18

Manchester United gaat de relschoppers straffen die misdrijven hebben gepleegd tijdens de protesten van afgelopen zondag. Die protesten leidden ertoe dat het duel met Liverpool werd uitgesteld. De club meldt met de politie te gaan samenwerken om hen te identificeren.

Ongeveer tweehonderd supporters van Manchester United drongen zondag in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Liverpool stadion Old Trafford binnen uit protest tegen eigenaar Joel Glazer. Ze liepen enige tijd op het veld voordat ze werden weggeleid. Daarna slaagde een groepje erin toch weer terug te keren op het gras.

"De club heeft geen behoefte om vreedzame demonstranten te straffen, maar zal samenwerken met de politie om diegenen te identificeren die criminele activiteiten hebben gepleegd en zal naast de straffen van de politie ook eigen sancties opleggen aan seizoenskaarthouders die worden ge√Įdentificeerd", liet de club in een verklaring weten.

Buiten het stadion raakten demonstranten slaags met de politie. Volgens de politie van Manchester raakten twee agenten gewond, van wie er een moest worden behandeld in het ziekenhuis na verwondingen aan zijn gezicht.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore