Iets te enthousiast

Davy Klaassen op zoek naar zijn zooltjes na huldiging

03 mei 2021 11:43 Aangepast: 07 juni 2021 16:51
Klaassen zoekt nog één zool Beeld © ANP

Ajax is gisteren kampioen geworden en dat werd spontaan gevierd bovenop het Arenadek. Ook middenvelder Davy Klaassen kon zijn geluk niet op en gooide in al zijn enthousiasme zijn schoenen van het dek af. Hij vergat alleen dat zijn speciale zooltjes nog in zijn schoen zaten. En die heeft hij zondag hard nodig.

De Amsterdammers rekenden in de Johan Cruijff ArenA gisteren af met Emmen (4-0) en kroonden zichzelf daarmee voor de 35ste keer tot landskampioen. Met nog drie wedstrijden te gaan zijn ze niet meer in te halen door de concurrentie.

Zondag moet Ajax aantreden tegen Feyenoord. De kans dat Davy Klaassen meedoet in de Klassieker is zeer groot gezien zijn rol dit seizoen als vaste kracht in de ploeg van trainer Erik ten Hag. Maar er was dus een probleem.

De middenvelder kwam tijdens de spontane huldiging samen met zijn ploeg naar buiten om de kampioensschaal te tonen aan de menigte fans. Net als veel andere spelers gooide ook Klaassen in al zijn enthousiasme een kledingstuk naar beneden. Dat waren zijn wedstrijdschoenen, waar dus zijn op maat gemaakte zooltjes nog in zaten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Huldiging op parkeerdek was spontane actie'

Op Instagram gaf Klaassen aan dat hij zijn zooltjes heel graag terug wou. En met succes, want de zooltjes zijn inmiddels terug. "Iedereen bedankt voor het meeleven", post Klaassen daarover in zijn Instagramstory.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore