Voetbal

Conte: uitschakeling Champions League was keerpunt voor Inter

02 mei 2021 22:41

Antonio Conte, de coach van de Italiaanse landskampioen Internazionale, noemt de uitschakeling van de club in de groepsfase van de Champions League het keerpunt in de succesvolle titelstrijd in de Serie A. Inter werd zondag landskampioen doordat naaste belager Atalanta punten verspeelde. Met nog vier wedstrijden te gaan kan de ploeg uit Milaan niet meer worden ingehaald.

"Het sleutelmoment van het seizoen was toen we uit de Champions League gingen en overspoeld werden met een zee van kritiek", zei Conte. Vanaf het moment van de uitschakeling, verloor Inter in de competitie nog maar één wedstrijd. "We waren er goed in om die kritiek te gebruiken en het negatieve in iets positiefs te transformeren, ook omdat de ploeg niet aan gewend was te winnen."

De 51-jarige coach noemde de titel bij de Italiaanse televisiezender Rai met Inter een van zijn belangrijkste successen uit zijn carrière. "Het was geen gemakkelijke beslissing om bij Inter te tekenen, zeker omdat het team toen niet de kracht had om meteen te kunnen winnen", zei Conte. "Daarnaast was Juventus de tegenstander, een club waar ik lang voor heb gewerkt en die al negen jaar de sterkste was. Vandaag kunnen we zeggen dat onze offers zich hebben uitbetaald."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore