Voetbal

Na Ten Hag lijkt ook Overmars voorlopig voor Ajax te kiezen

30 april 2021 13:50

In navolging van trainer Erik ten Hag lijkt ook directeur voetbalzaken Marc Overmars zijn toekomst voorlopig aan Ajax te hebben verbonden. "Ik heb de komende weken ook de nodige gesprekken met de club, maar voor mij is het allemaal niet zo spannend", zei hij vrijdag bij Ajax TV. "Dus ik verwacht dat het allemaal wel weer goedkomt."

Overmars verlengde twee jaar geleden zijn contract bij Ajax tot medio 2024. Zijn goede aankoop- en verkoopbeleid van de afgelopen jaren is echter ook opgevallen in het buitenland. Zo werd Overmars de afgelopen jaren regelmatig in verband gebracht met Arsenal en FC Barcelona, clubs waar hij in het verleden voetbalde.

Ten Hag en Overmars hebben een innige band, ook buiten werkzaamheden bij Ajax om. Ze zijn contact blijven houden sinds dat Overmars de huidige trainer van Ajax als hoofdcoach van Go Ahead Eagles benoemde. Overmars haalde Ten Hag ruim drie jaar geleden naar Ajax nadat Marcel Keizer was ontslagen.

De goede verstandhouding tussen Overmars en Ten Hag heeft bijgedragen aan de successen van Ajax in de laatste jaren. Ze doen veel samen, een aankoop gaat niet door als een van hen protesteert. Hun relatie staat in schril contrast met de manier waarop in het verleden technisch directeuren en hoofdtrainers met elkaar botsten bij Ajax. Henk ten Cate en Martin van Geel, Ronald Koeman en Louis van Gaal en Co Adriaanse en Leo Beenhakker konden op een gegeven moment niet camoufleren dat ze slecht met elkaar door een deur gingen.

Overmars en Ten Hag hadden al snel door dat de salarissen bij Ajax omhoog moesten als de club wilde aansluiten bij de Europese subtop. Na de komst van Dusan Tadic en Daley Blind in de zomer van 2018 bouwden ze verder aan een succesvolle selectie. Met dank aan grote uitgaande transfers van onder meer Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Hakim Ziyech had Ajax op 31 december 2021 een eigen vermogen van 268,5 miljoen euro.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore