Voetbal

KNVB hoopt nog steeds op publiek bij Eredivisie komend weekeinde

28 april 2021 18:23

De KNVB hoopt nog steeds dat ook het komende weekeinde in beperkte mate publiek aanwezig kan zijn bij de wedstrijden in de Eredivisie. Het afgelopen weekeinde was dat ook het geval. "We zijn in afwachting van het besluit van het kabinet", zegt topman Gijs de Jong. "We verwachten op korte termijn wat te horen."

Het afgelopen weekeinde was er onder voorwaarden van onder andere coronatesten voor en na de wedstrijd in het kader van de Fieldlab-experimenten publiek aanwezig bij de duels in de Eredivisie. Ajax mocht de meeste mensen ontvangen: 7500. Volgens afspraak worden het komend weekeinde de experimenten in de Keuken Kampioen Divisie voortgezet.

De KNVB vroeg onmiddellijk na het weekeinde aan het kabinet toestemming om ook in de Eredivisie opnieuw fans te mogen ontvangen. Ook de clubs willen dit bijzonder graag. "Het was een goed weekeinde", zegt De Jong. "Met de toeschouwers erbij is een wedstrijd meteen honderd keer leuker. Dat vonden alle betrokkenen. Laten we hopen dat we op deze manier verder mogen."

De Jong oefent echter geen druk uit op de overheid. "Wij begrijpen heel goed dat het in de huidige situatie geen gemakkelijke processen zijn."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore