Ga naar de inhoud
Voetbal

Flick dankt 'fantastisch' Bayern, maar zwijgt over toekomst

Hansi Flick heeft "een fantastische tijd" gehad bij Bayern München. Dat zei de voetbalcoach in een verklaring op de website van de Duitse recordkampioen. De 56-jarige Flick verlaat na dit seizoen de Beierse topclub. De 33-jarige Julian Nagelsmann neemt zijn functie per 1 juli over.

Flick won sinds zijn aantreden in november 2019 zes grote trofeeën met Bayern: de Champions League, het WK voor clubteams, de Europese Supercup, de Duitse titel, de Duitse beker en de Duitse Supercup. Hij kan afscheid nemen met de 31e landstitel.

"Het was een onvergetelijke periode. De overwinningen, de titels, het dagelijkse werk op het veld; het heeft me allemaal veel plezier gegeven. Een coach is niks zonder zijn team en ik heb het geluk gehad met geweldige spelers te hebben gewerkt", zei Flick, die alom wordt beschouwd als de opvolger van bondscoach Joachim Löw, die na het EK van deze zomer vertrekt bij het Duitse elftal.

Flick meldde in de verklaring niets over zijn toekomstplannen. Hij bedankte vooral iedereen bij Bayern München, ook technisch directeur Hasan Salihamidzic, met wie Flick in conflict kwam over het transferbeleid. "Een minpunt blijft dat we de successen in deze periode niet konden vieren met de fans. Ik heb ze in elke wedstrijd gemist."

Bron: ANP