Voetbal

Scheidsrechter Blom fluit kampioenswedstrijd Ajax

26 april 2021 12:53

Scheidsrechter Kevin Blom heeft zondag in Amsterdam de leiding over de kampioenswedstrijd van Ajax. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft in de Johan Cruijff ArenA tegen het opgeleefde FC Emmen (aftrap 14.30 uur) aan een gelijkspel genoeg om zich te verzekeren van de 35e landstitel.

Vier wedstrijden voor het einde van de competitie staat Ajax 12 punten voor op PSV. Het doelsaldo van de Amsterdammers is ook veel beter (+68 tegen +35). Ajax vierde zondag na de winst op AZ (2-0) al een officieus kampioensfeestje met de 7500 supporters die de ArenA in mochten. Komende zondag kan aanvoerder Dusan Tadic dan ook de schaal in ontvangst nemen, mits Ajax niet verliest van Emmen. Ajax won vorige week al de KNVB-beker.

De topper van vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie tussen kampioen SC Cambuur en De Graafschap, dat ook afkoerst op promotie naar de Eredivisie, staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Cambuur verzekerde zich vrijdag van de titel. Een dag na het duel met De Graafschap wordt de selectie van trainer Henk de Jong gehuldigd in Leeuwarden met een helikoptervlucht over de stad.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore