Voetbal

Ten Hag baalt van slechte eerste helft Ajax

22 april 2021 21:41

Trainer Erik ten Hag baalt van het gelijkspel van Ajax tegen FC Utrecht (1-1). "De eerste helft was ondermaats", zei hij. "Dat is echt zonde, want we wilden zondag op eigen kracht kampioen worden."

Ajax kan zondag nog steeds kampioen worden als het AZ verslaat. Maar dan moet PSV zaterdag wel punten verliezen in een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. "Misschien zaten we nog in de euforie van de bekerfinale", zei Ten Hag. "Maar we begonnen heel matig aan de wedstrijd. Onze organisatie was niet goed, niet in balbezit en niet na balverlies. We hadden ook te veel klagers op het veld staan. We lieten FC Utrecht in de wedstrijd komen."

"Toch moeten we op voorsprong komen", vond Ten Hag. "Maar Tadic miste en Kudus verzuimde Neres aan te spelen. Dan geven we ook nog een doelpunt weg", doelde hij op een benutte strafschop van Simon Gustafson, na een onnodige overtreding van Nicolás Tagliafico op Gyrano Kerk. "In de tweede helft zag ik wel een heel goed Ajax. We krijgen veel kansen en Álvarez scoort. Klaassen scoorde ook maar dat doelpunt werd afgekeurd, terwijl hij niet buitenspel stond. Van der Maarel stond achter hem. Hoe het kan dat de videoscheidsrechter dat niet ziet? Die dingen gebeuren. Ik weet het niet."

Ten Hag koos ervoor om Mohammed Kudus een basisplaats te geven en hield Davy Klaassen op de bank. "We spelen veel duels in korte tijd en Kudus laat het zien op de training", zei hij over de Ghanees die in de 55e minuut naar de kant ging voor Klaassen. "Kudus heeft ook wedstrijden nodig om beter te worden."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore