Voetbal

Brands 3 jaar langer door als technisch directeur Everton

21 april 2021 14:45

Marcel Brands blijft voorlopig bij Everton werken. Het bestuur van de Engelse voetbalclub verlengde woensdag het contract met de Nederlandse technisch directeur met 3 jaar, tot de zomer van 2024.

"Het was al een tijdje duidelijk ​​dat Marcel en ik zouden gaan zitten om te praten over een nieuw contract. Met de zegen van Farhad kostte het ons ongeveer één aflevering van Z-Cars om tot overeenstemming te komen", grapte voorzitter Bill Kenwright over een in de jaren zestig en zeventig populaire Britse politieserie.

Farhad is de Iraanse zakenman Farhad Moshiri, de grootaandeelhouder van Everton. "Marcel is niet alleen uitstekend in zijn werk, hij heeft ook een uitstekende werkrelatie met Carlo Ancelotti, met de bestuursvoorzitter en met mij. Het was belangrijk om de structuur en stabiliteit die we de afgelopen jaren hebben neergezet te behouden", vervolgde Kenwright.

De 59-jarige Brands is bezig aan zijn derde seizoen bij Everton. Daarvoor was hij 8 jaar lang technisch manager bij PSV. Hij werkte ook bij AZ en RKC Waalwijk.

Everton staat momenteel op de achtste plaats in de Premier League.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore