Voetbal

'De Engelse voetbalclubs zijn bij zinnen gekomen'

21 april 2021 08:11

De blijdschap bij Engelse voetballers, fans en ook de Engelse voetbalbond is groot nu de Super League is omgevallen. "De clubs hebben hun verstand terug", reageerde oud-international Rio Ferdinand op het besluit van de zes Engelse clubs zich terug te trekken uit het alom zwaar bekritiseerde project. "Voetbal is en zal altijd voor de fans zijn en er was niet eens aan hen gedacht bij de plannen. Een schande", aldus Ferdinand, de voormalig aanvoerder van Manchester United.

"Het is einde verhaal voor de Super League. Goed gedaan fans", twitterde Jamie Carragher, oud-verdediger van Liverpool. "Wat een prachtige dag voor het voetbal", vond Manchester City-speler Benjamin Mendy. "Laten we allemaal verenigd blijven", reageerde aanvoerder Harry Maguire van Manchester United.

Twaalf Europese topclubs besloten in de nacht van zondag op maandag zich los te maken van bestaande competities en een nieuwe topliga op te richten. De reacties uit de voetbalwereld waren furieus, met name ook van de supporters van de zes betrokken Engelse club. De Europese bond UEFA dreigde met zware sancties door clubs per direct uit de huidige editie van de Champions League te zetten en de betrokken spelers te verbieden nog voor hun land uit te komen.

Manchester City, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Manchester United en Tottenham Hotspur zwichtten dinsdagavond onder de druk en besloten de Super League niet door te zetten. Tot grote vreugde ook van de Engelse bond FA. "Het Engelse voetbal heeft een trotse traditie van gelijke kansen voor alle clubs en het voetbal heeft laten zien unaniem een besloten competitie af te wijzen. Het had onze sport kunnen verdelen, maar in plaats daarvan heeft het ons juist verenigd", verklaarde de FA.

Supporters van Chelsea en Liverpool trokken dinsdagavond naar het stadion om blijk te geven van hun woede over de Super League. "We hebben het voetbal gered", zongen ze uiteindelijk toen het nieuws doorsijpelde dat de clubs afzagen van het project.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore