Voetbal

Voetbalsters horen welke landen ze treffen op Olympische Spelen

21 april 2021 04:58

De Nederlandse voetbalsters horen rond 10.00 uur welke drie landen ze komende zomer treffen in de groepsfase van de Olympische Spelen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman debuteert in Japan op het olympische voetbaltoernooi. De 'Leeuwinnen', winnaar van het laatste EK en nummer 2 van het WK, zijn net als gastland Japan en wereldkampioen de Verenigde Staten groepshoofd.

De loting voor de olympische voetbaltoernooien voor zowel de vrouwen als de mannen vindt plaats op het hoofdkantoor van de FIFA in Zürich. Oranje verzekerde zich bij het WK van 2019 van deelname aan de Spelen.

Pot 2 bestaat uit Zweden, Groot-Brittannië en Brazilië, in pot 3 zitten Canada, Australië en China. Nieuw-Zeeland, Chili en Zambia vormen pot 4. Bij de loting worden de twaalf landen verdeeld over drie groepen van vier. De nummers 1 en 2 van iedere groep gaan naar de kwartfinales, samen met de twee beste nummers 3. Het voetbaltoernooi wordt verspreid over Japan gespeeld in zes steden: Tokio, Sapporo, Miyagi, Kashima, Saitama en Yokohama.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore