Voetbal

Juventus-trainer heeft Ronaldo terug en zwijgt over Super League

20 april 2021 16:54

Trainer Andrea Pirlo van Juventus kan woensdag in de Italiaanse competitiewedstrijd tegen Parma weer beschikken over Cristiano Ronaldo. De Portugese aanvaller, topscorer van de Serie A met 25 doelpunten, ontbrak zondag tegen Atalanta vanwege een spierblessure. Zonder de 36-jarige Portugees verloor Juventus in Bergamo met 1-0.

De ploeg van Pirlo staat in de Serie A op de vierde plaats, maar Napoli en Lazio zitten er vlak achter. De top 4 plaatst zich voor de Champions League. De 'Oude Dame' presteert wisselvallig in het eerste seizoen onder Pirlo en dreigt naast een ticket voor het belangrijkste Europese bekertoernooi te grijpen.

Juventus behoort tot de twaalf clubs die maandagnacht aankondigden een eigen Super League op te zetten, als tegenhanger van de Champions League. Voorzitter Andrea Agnelli van de Italiaanse club is een van de belangrijkste mensen achter de Super League. Pirlo wilde weinig zeggen over de ontstane situatie nu de UEFA, verschillende nationale bonden en afzonderlijke grote clubs in Europa uiterst kritisch hebben geageerd.

"We denken alleen aan wat we moeten doen en dat is ons plaatsen voor de Champions League", aldus de oud-topvoetballer. "De voorzitter heeft ons vanochtend toegesproken en het project uitgelegd. Hij gaf ons vertrouwen. We zijn kalm, want we weten dat hij vooraan staat bij dit nieuwe project. Ik ben niet de juiste persoon om uitleg te geven. De voorzitter zal uitleggen wat hij met de andere voorzitters aan het doen is."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore