Voetbal

Alle Europese voetbalbonden veroordelen oprichting Super League

20 april 2021 16:26

Alle 55 Europese voetbalbonden die zijn aangesloten bij de UEFA veroordelen de oprichting van de Super League door een select aantal clubs uit Engeland, Spanje en Italië. Aan het einde van het UEFA-congres in Montreux las voorzitter Aleksander Ceferin een statement voor, dat werd gesteund door alle bonden waaronder de KNVB. "De Super League is allesbehalve super", merkte de Sloveen fijntjes op.

Volgens het UEFA-congres druist de Super League in tegen alle Europese waardes. "Verenigd, open, ondersteunend en gebaseerd op sportieve waardes", staat in het statement. "De UEFA en de bij haar aangesloten bonden geloven in een Europees model, dat is gebaseerd op open competities, solidariteit en herverdeling van de inkomsten, om zo de duurzaamheid en ontwikkeling van het voetbal te waarborgen. De clubs die nu samenzweren, zien blijkbaar niet in dat ze hun huidige status niet hebben bereikt door zich te isoleren, maar door deel uit te maken van een dynamisch Europees systeem waarin grote, middelgrote en kleine clubs allemaal bijdragen aan de successen en verliezen van iedereen."

In de collectieve verklaring, die ook werd gesteund door de nationale voetbalbonden van Engeland, Spanje en Italië, staat dat het voetbal "beschermd moet worden tegen een egoïstische clan die niets om het spel geeft. Wij zijn het Europese voetbal, zij niet."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore