Voetbal

Eigenaar PSG: voorstel Super League gedreven door eigenbelang

20 april 2021 16:08

De eigenaar van Paris Saint-Germain denkt dat de eventuele komst van de Super League het mondiale voetbal geen goed zal doen. Nasser Al-Khelaïfi zegt in een verklaring dat er sprake is van egoïsme.

"Wij zijn van mening dat ieder voorstel zonder de steun van de UEFA, een organisatie die zich al bijna zeventig jaar inzet voor de belangen van het Europese voetbal, de problemen waarmee de voetbalgemeenschap momenteel kampt niet oplost", aldus Al-Khelaïfi, die met zijn club niet tot de mogelijke deelnemers behoort. "In plaats daarvan wordt het voorstel gedreven door eigenbelang."

Volgens Al-Khelaïfi, die dinsdag op het congres van de UEFA voor drie jaar werd gekozen als afgevaardigde van de ECA in het UEFA-bestuur, is het een positieve ontwikkeling dat de Champions League van opzet gaat veranderen. "Er is een duidelijke behoefte om het bestaande model, dat maandag door de UEFA werd gepresenteerd, verder te ontwikkelen", aldus de Qatarees.

Spel voor iedereen

"Paris Saint-Germain is er stellig van overtuigd dat voetbal een spel is voor iedereen. Als voetbalclub zijn we een gezin en een gemeenschap, onze fans zijn het belangrijkste. Ik denk dat we dit niet mogen vergeten."

Paris Saint-Germain is dit seizoen nog actief in de Champions League. Manchester City, Real Madrid en Chelsea zijn de andere drie halvefinalisten. Die drie clubs behoren wel tot de twaalf clubs die voornemens zijn deel te nemen aan de nieuwe competitie.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore