Voetbal

Premier League wil alles doen om Super League te voorkomen

20 april 2021 16:09

De Premier League, de hoogste voetbalcompetitie in Engeland, wil er alles aan doen om de komst van een Super League te voorkomen. Zes clubs uit de Premier League kondigden in de nacht van zondag op maandag aan dat ze samen met drie clubs uit Spanje en drie uit Italië zo'n 'gesloten' competitie willen opzetten, die voor de initiatiefnemers in plaats komt van deelname aan de Europese bekertoernooien onder de hoede van de UEFA. De andere veertien clubs uit de Engelse topcompetitie voerden dinsdag spoedoverleg.

"De veertien clubs die op de vergadering aanwezig waren, verwerpen unaniem en krachtig de plannen voor deze competitie", staat in een verklaring. "De Premier League overweegt alle mogelijke maatregelen te nemen om te voorkomen dat dit doorgaat."

De organisatie benadrukt dat de zes clubs die de Super League in willen (Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal) aandeelhouder zijn van de Premier League en zich dus aan de afspraken moeten houden.

De vrees bestaat dat de grote clubs hun beste spelers straks in de Super League laten uitkomen en in de Premier League met een veredeld tweede elftal voetballen. Dat zou de waarde van de Engelse competitie aanmerkelijk verminderen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore