Nieuwe opzet UEFA

Ajax is teleurgesteld in clubs die nieuwe Super League willen

19 april 2021 22:04 Aangepast: 19 april 2021 23:00

Ajax is teleurgesteld in de clubs die een nieuwe Super League hebben aangekondigd. "We steunen de nieuwe opzet van de UEFA, zoals maandag is bevestigd", laat voorzitter Edwin van der Sar weten.

Twaalf topclubs in het Europese voetbal willen een zogenaamde Super League oprichten. Dat zou een midweekse competitie moeten worden, die in augustus moet starten.

Ajax steunt die plannen niet, zo maakte de club vanavond bekend, en wil niet meedoen aan het nieuwe toernooi. Van der Sar zegt vanuit zijn werk voor de ECA al jaren betrokken te zijn bij discussies over een nieuw format voor de UEFA clubcompetities.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax wil nog niet reageren op plannen nieuwe Super League

"Ajax heeft in het verleden samen met het ECV en de KNVB gestreden voor een aantal wijzigingen, bijvoorbeeld om deelname aan de UEFA Champions League toegankelijker te maken voor de clubs", zegt hij.

"We dachten dat we de oplossing hadden gevonden met het zogenaamde Zwitserse model, met meer internationale wedstrijden voor meer clubs. We zijn erg teleurgesteld over de plotselinge en late ommekeer die collega-directeuren van enkele internationale topclubs dit weekend hebben gemaakt, met als gevolg dat een zeer onzekere periode de horizon van het Europese voetbal bedreigt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eén ding is zeker, Ajax of Vitesse wint de beker: maar welke club wordt het?

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore